Peter van Noord hoofdcoach Den Helder Suns

Peter van Noord.© Pr Foto

Den Helder

Suns heeft met Peter van Noord overeenstemming bereikt over de rol van hoofdcoach voor komend seizoen, met een optie voor een daaropvolgend seizoen. De 54-jarige Amsterdammer, die momenteel teammanager is bij de Orange Lions, keert daarmee terug op het oude nest. Hij was in het verleden volop actief aan het Marsdiep

Na een jaar college in de Verenigde Staten bij Fresno State speelde de voormalige 205cm lange power forward/center van 1985 tot en met 1988 drie jaar onder Ton Boot, om vervolgens zijn spelersloopbaan in 1991 af te sluiten bij Red Giants Meppel. Heldernaar Jan Eggens zwaaide daar op dat moment de coachscepter. Daarna was Van Noord in verschillende functies actief in het Helderse basketbal, waaronder als hoofdcoach van Den Helder Seals. Tevens verdiende hij zijn sporen als hoofdcoach van nationale jeugdteams en bij het Belgische Leuven. Sinds 2015 is Van Noord als teammanager actief bij de Orange Lions. Deze functie combineerde hij met buitenlandse stages bij onder meer NBA-kampioen Golden State Warriors, waar zijn college coach Ron Adams een belangrijke rol heeft in de coaching staff.

„Dit voelt als thuiskomen, Den Helder zit immers in mijn basketbalbloed. Het openingsgesprek met de SUNS voelde direct goed aan. De plannen, waarbij ’player development’ centraal staat, spreken mij aan”, aldus de bevlogen hoofd coach van de Suns. „Met de poten in de klei van start gaan is de enige juiste manier om deze club van de grond te krijgen. We gaan vanaf dag één bouwen aan een herkenbaar team met een eigen identiteit, waarbij de club op alle fronten gelijkmatig moet meegroeien.”

Suns-voorzitter James Meijer vult aan: „Nadat wij bekendmaakten dat de terugkeer van topbasketbal in Den Helder definitief werd, werden wij door meerdere kandidaten voor de coachpositie benaderd. Na een zorgvuldige inventarisatie zijn wij met Peter in gesprek gegaan. De visie van de Suns sloot naadloos aan bij Peters zienswijze. Hij is inmiddels gepokt en gemazeld in de basketbalwereld, kent alle mogelijke valkuilen en zal samen met het bestuur en het technisch hart het sportieve verhaal van de grond tillen. Daarbij mag de rol van de aangestelde teammanager John Groot niet onderbelicht raken, aangezien hij dagelijks bij het team betrokken zal zijn.”

Peter van Noord start op vrijdag 1 september in zijn functie als hoofdcoach van Den Helder Suns.

Op 13 juli 2017 heeft het herenbasketbal in Den Helder nu echt officieel het levenslicht gezien door het ondertekenen van de stichtingsakte bij notaris G. Deul. Het basketbal zal worden begeleid door de Stichting Topbasketbal Den Helder Suns, met een drieledig bestuur: James Meijer, voorzitter; Geert Buurman, secretaris en Louis van der Gragt, penningmeester.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.