’Het moet nog naar bier gaan stinken’

Een lange rij wachtenden zaterdagavond voor de uitverkochte try-out van Victorie© Foto Erna Faust

Mark Minnema
Alkmaar

Een mooi gebouw, maar er zijn nog kinderziektes te overwinnen. Zoveel werd zaterdagnacht duidelijk tijdens de uitverkochte try-out van Podium Victorie, waar de dj’s van Vunzige Deuntjes het eerste dansfeest bouwden in de gloednieuwe zaal.

Overdag zou je het niet zeggen, maar de skyline van Alkmaar is opvallend veranderd. Vooral in de nachtelijke uren, als aan de Pettemerstraat de neonletters van bioscoop Vue en Filmhuis Alkmaar branden. En daarnaast nu ook die van Victorie, met de naam enorm op de gevel, verlicht met witte peertjes in klassieke Las Vegas-stijl.

Binnen dreunen de beats uit imposante zuilen van speakerkasten. Het is hard, maar het geluid is helder en niet te agressief. Drie meiden hangen over de balustrade met zicht op de foyer. Het is een hele vooruitgang met wat het was in de Breedstraat, vinden ze. En leuk dat, naast alle cafés, ook dit bestaat in Alkmaar.

Victoriemedewerker Maurice snelt voorbij. De afgelopen weken hebben ze keihard gebuffeld om het op tijd af te krijgen, vertelt hij. ,,Woensdag hadden we een leuke avond toen we de kleine zaal uitprobeerden. Nu hebben we een totaal ander publiek en ik zie ze verwonderd rondkijken. Het is hier zoveel ruimer. Aan de Breedstraat zaten garderobe, kaartverkoop, toiletten en de trap naar boven op een paar vierkante meter.’’

Bezoeker Kobus Floris vindt het een hele vooruitgang vergeleken met Victorie aan de Breedstraat. ,,Dit begint op een poppodium te lijken’’, zegt hij. En zijn maat Jean-Pierre Coulthart: ,,Absoluut een mooi gebouw.’’ Maar, klagen de twee, er is veel te veel licht in de grote zaal. ,,Zo’n avond moet toch een beetje mysterieus zijn.’’

Het blijkt een technisch probleem te zijn in het computergestuurde systeem dat de belichting regelt. Er wordt gaande het feest aan gewerkt om het te verhelpen.

Er zijn wel meer zaken die nog niet soepel lijken te lopen. Zoals de wachttijd die aan het begin van de nacht voor de deur ontstaat. Het levert gemopper op en wat gepeperde reacties op sociale media.

Leerzame avond

Woordvoerder Frank van Roessel van Victorie zegt dat het een leerzame avond is geweest. ,,Er zijn dingen die beter kunnen en deze avond was ervoor om die te ontdekken. We nemen dat serieus. Er waren 900 mensen binnen. Ik denk dat de meesten een top-avond gehad hebben.’’

Wie goed kijkt ziet ook een paar trouwe Atlantis-fans rondlopen. Dit is niet helemaal hun feestje, maar ze konden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen.

,,Ik zie hier wel een clubgevoel ontstaan’’, zegt er een tevreden. ,,Het moet alleen nog wat meer naar bier gaan stinken.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.