Horeca laagste ziekteverzuim

© HSPublicity

De bedrijfstakken met het hoogste ziekteverzuim zijn het openbaar bestuur, het onderwijs en de industrie. Het ziekteverzuim bedroeg daar 5,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook in de gezondheidszorg lag het verzuim met 5,0 procent relatief hoog. Het ziekteverzuim van werknemers in Nederland kwam in het tweede kwartaal van 2011 uit op 4,1 procent.

In de horeca was met 2,5 procent het verzuim het laagst. Het verzuim is in deze sector wel flink toegenomen; het verzuim lag daar vorig jaar nog op 2,1 procent. Ook bij het openbaar bestuur en de industrie is het verzuim fors gestegen.

Grote bedrijven met honderd of meer werknemers hadden in het tweede kwartaal 2011 een verzuim van gemiddeld 4,8 procent. Bij kleine en middelgrote bedrijven was dit respectievelijk 1,9 en 3,5 procent.

De kosten van het ziekteverzuim zijn aanzienlijk. In het tweede kwartaal 2011 is er in totaal voor 2,6 miljard euro aan loon aan zieke werknemers doorbetaald. In dezelfde periode vorig jaar betaalden werkgevers nog 2,5 miljard euro aan zieke werknemers.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.