Supermarktirritatie: natgehouden groente

bezoeker845 bezoeker845

Natte en voorverpakte groente, te grote porties en aanbiedingen die er niet zijn. Het zijn nog enkele supermarktergernissen die u ons desgevraagd toestuurde als reactie op het recente artikel over verleidingen in de supermarkt.

J. Boots valt het op dat bij Deen de prijzen tegenwoordig groot op de verpakking staan maar het gewicht heel klein is afgedrukt.

Ook Ellie Terra stoort dat: ,,Om de prijsverhoging van een product te verbloemen, wordt (vrijwel) stiekem de inhoud van de verpakking - bijvoorbeeld gehakt- verlaagd. Pas bij nader inzien valt je op dat de inhoud niet langer bijvoorbeeld 500 maar 450 gram is.

Sylvia Scheen heeft twee grote ergernissen. 1, dat aanbiedingsartikelen waar ze op afkomt er veel te vaak niet zijn. Ze stuurt wat voorbeelden over Alhof yoghurt en Zonnatura thee in de aanbieding die in verschillende filialen die ze affietste niet voorradig waren. Toen ik er over mijn beklag deed, zei de winkelbediende dat ik de volgende dag maar terug moest komen. Heb ik gedaan, maar het vak was nog steeds niet bijgevuld. Hoezo aanbieding? Of is het slechts een lokkertje? En irritatie 2, dat het voor haar als gepensioneerde alleenstaande lastig is om van sommige aanbiedingen (twee voor de prijs van een) te profiteren, omdat het te veel voor haar is. ,,Gepensioneerden hebben het al moeilijk, maar kunnen dus zelden gebruik maken van zulke kortingen! Laat de supermarkt eens komen met een aanbieding voor 65-plussers! Artikelen voor de halve prijs of een andere korting."

Waar Toos van Dijk zich aan ergert? ,,Het feit dat alle appels dezelfde prijs hebben bij de Vomar. Ik ben een redelijk nuchtere koopster, en omzeil vaak de lokkertjes en trucjes van de supermarkten."

H. Wiegers ergert zich aan de vernevelingsinstallatie boven de groenten. ,,Ze moeten er superfris van uit gaan zien, maar je neemt natte groenten mee naar huis en je hebt uiteindelijk ook extra betaald voor het water."

Loes Gorris vindt het niet goed dat de kleinste verpakkingen van bijvoorbeeld vlees en vis te groot zijn. ,,Standaard 150 tot 175 gram, gezien bij AH en Deka. Wil je ongeveer 100 gram per persoon eten dan moet je dus te veel kopen. ,,En a.u.b. zoveel mogelijk GEEN verpakte groente en fruit!

Foto: Groente die in de winkel natgesproeid wordt, H. Wiegers gruwelt ervan.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.