Bekend worden in Niedorp

Redacteur Schagen
Nieuwe Niedorp

Hij is een beetje aan het afbouwen. Maar niet teveel. Daarvoor vindt Ton Huijbers de judosport waarin hij al zoveel jaren actief is nog veel te leuk. Bij zijn club Randers de Geus - die er begin deze maand met Nieuwe Niedorp een zevende vestiging bij gekregen heeft - geeft hij nog dagelijks les. ,,En ik ben nog lang niet van plan om ermee te stoppen’’, zegt de 68-jarige Alkmaarder.

Het zijn drukke dagen voor Huijbers. Niet alleen staat zondag in de Hoornse Vaart voor de 25e keer het Internationaal Open Alkmaarse Judo Toernooi op het programma, zaterdagavond gaat in de Alkmaarse sporthal bovendien het veertigste seizoen van de Westfriese Judocompetitie van start. ,,We kunnen de matten dus laten liggen’’, glimlacht Huijbers, die bij beide evenementen nauw betrokken is.

Collega-trainer Linda Klaver is al net zo bevlogen als Huijbers. Sinds begin oktober geeft zij elke dinsdag les in de brede school in Nieuwe Niedorp. Daarmee is Randers de Geus naast ’t Veld nu ook op een tweede plek in de Schager regio actief. ,,Tien leden hebben we nu in Nieuwe Niedorp’’, zegt Huijbers. ,,Dat is natuurlijk twee keer niks, maar zo zijn we destijds in Oudorp ook ooit begonnen. Het moet nog een beetje bekendheid krijgen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.