Offday voor AFC’34 extra pijnlijk

Gerard Klaver
Alkmaar

Een offday van subtopper AFC’34 heeft ervoor gezorgd dat de Alkmaarders de grootste nederlaag van het seizoen moesten slikken. In Woerden was de gelijknamige thuisploeg met 3-0 te sterk.

De nederlaag was extra pijnlijk, doordat de toppers Purmersteijn, Alphense Boys en Hoogland wél hun wedstrijd wonnen. De ploeg van trainer David Zonneveld raakt hierdoor de aansluiting kwijt en kan de rest van het seizoen slechts hopen op een (eventueel doorgeschoven) periodetitel. De subtop lijkt het maximaal haalbare voor AFC’34.

Zware dobber

Vooraf was al duidelijk dat Woerden een zware dobber zou worden. De thuisploeg had in 2016 alledrie de wedstrijden gewonnen en was inmiddels opgeklommen tot de ruime middenmoot. Ook AFC‘34 kende een goede start na de winterstop (7 uit 3), dus op voorhand stonden twee ploegen in vorm tegenover elkaar.

Toch hield AFC’34 vooraf al rekening met de naderende bekerwedstrijd tegen Spakenburg. Aanvoerder Nick Burger, Mohamed Ouamar en Ilker Yilmaz, allen op scherp qua gele kaarten, werden gespaard voor de kraker in Spakenburg. De nederlaag hieraan ophangen gaat echter te ver; daarvoor speelden teveel spelers onder hun gebruikelijke niveau.

Na ruim een kwartier kwam Woerden op voorsprong via Jordy Stins, die een klutssituatie met twee AFC-ers het beste beoordeelde (1-0). AFC’34 kon alleen via een paar scherpe voorzetten gevaar stichten, maar scoren bleek een brug te ver.

Op slot

Na de pauze gooide Woerden het duel binnen drie minuten op slot. Stanley Mailoa scoorde uit een vrije trap, door de bal vlak buiten het zestienmetergebied dwars door de opgestelde muur te schieten. Drie minuten later was het routinier Stanley Tailor die de 3-0 maakte door simpel de bal uit een rebound via doelman Ori Hoogland binnen te werken.

Hoogland was na afloop helder in zijn analyse: ,,Het zat er niet in vandaag. Teveel spelers hadden het niet. Woerden was zeker niet veel beter, maar scoorde wel. We hadden nog uren kunnen doorspelen na die 3-0, scoren zouden we zeker niet meer. We hebben geen moment aanspraak gemaakt op de winst.’’

AFC’34 - Woerden 3-0 (1-0). 18. Jordy Stins 1-0, 59. Stanley Mailoa 2-0, 62. Stanley Tailor 3-0.

AFC’34: Hoogland; Boekel, Aykan, Kroon (71. Deveci), Postma (75. Yilmaz); Snijders, Schuffelen, Kansen; De Waard (46. Burger), D. Meijer en Tesselaar.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.