Primera in Geesterduin is’Mercur retailer van het jaar’

Koen van Eijk
Castricum

De vestiging van Primera in het Castricumse winkelcentrum Geesterduin is woensdag verkozen tot ’Betapress Mercur Retailer van het Jaar’.

De Primera viel in de prijzen tijdens de uitreiking van de Mercurs, het prijzenfestival voor de tijdschriftenbranche in de MarktKantine in Amsterdam.

Primera Geesterduin was genomineerd samen met Peter Swaanen in Hilvarenbeek en Bestseller Haarlemmerstraat in Amsterdam. De nominaties waren bepaald door het publiek. Zij kozen voor winkels die ’passie voor tijdschriften en interactie met de klant’ hoog in het vaandel hebben staan.

De jury, onder leiding van RTL-coryfee Albert Verlinde omschreef Boudewijn Rigter en zijn team van Primera Geesterduin als ’innovatief in het bedenken van gemak voor de klanten’. ,,In deze winkel staat een ruime presentatie tijdschriften in een prettige omgeving waar sinds de start de tijdschriftenomzet al met 20 procent is gestegen’’, aldus het juryrapport.

Het blad Runner’s World werd verkozen tot Mercur Magazine van het Jaar. Hoofdredacteur van het Jaar werd Sanne Groot Koerkamp van tijdschrift Glamour.

De oevreprijs Mercur d’Or/LOF-prijs voor Magazines ging dit jaar naar Jildou van der Bijl, creative director Mood for Magazines en hoofdredacteur van het tijdschrift LINDA.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.