Iets meer omzet horeca

De horeca heeft in het tweede kwartaal van 2013 0,6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. De omzetdaling in het eerste kwartaal van dit jaar is niet doorgezet. De prijzen stegen met 1,8 procent, het volume daalde met 1,3 procent. Dat meldt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Binnen de horeca boekten restaurants de grootste omzetgroei. De omzet was 3,4 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen stegen met 1,8 procent en het volume met 1,6 procent. In vergelijking met vorig jaar zorgde vooral juni voor een omzetgroei bij restaurants.

De omzet van hotels nam na twee kwartalen van krimp weer toe. In het tweede kwartaal steeg de omzet met ruim 2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Cafés kampten voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal met een omzetdaling. De omzet was in het tweede kwartaal 6,4 procent lager dan een jaar eerder, het volume daalde met bijna 10 procent. Consumpties in cafés waren, mede door belastingverhogingen, gemiddeld 3,7 procent duurder dan een jaar eerder. (Foto: Thinkstock)

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.