Kettingbotsing op film

nhd Administrator

Het moet voor díe tijd, in 1959, heel wat geweest zijn: een kettingbotsing met vier auto’s op de kruising van de Koninginneweg en de Lage Naarderweg. Het is te zien op het filmpje dat Jan van Galen heeft ingestuurd voor de campagne Hilversum en de tijdreis over reistijd.

‘Toen ik de oproep zag in de krant ben ik het archief van m’n vader ingedoken. Hij maakte dit filmpje op de dag van mijn eerste verjaardag. Hij stond op het balkon van ons bovenhuis aan de Lage Naarderweg 1c. Je ziet ook de buurvrouw nog in de tuin staan te harken en je ziet m’n moeder met mij op de arm. Ik heb er nog gewoond tot mijn vijftiende jaar, daarna verhuisden we naar de Hilversumse Meent.’ Van Galen vindt het leuk om te zien hoe de politieman erbij loopt, met de witte strepen op z’n pak, en ook de politiewagen, een witte kever met een toeter op het dak en de oude auto’s geven een mooi tijdsbeeld.

Vader van Galen was een verwoed 8mm-filmer. ,,Hij werkte als metaalbewerker bij Philips, maar vond het leuk om te filmen. Het grappige is dat hij dat ook aan mij heeft overgedragen, want ik speelde ook graag met de camera en ik wilde naar de Filmacademie. Tot mijn spijt werd ik  uitgeloot, maar ik begin binnenkort wel een prof-carrière op dat gebied. Mijn werk bij de Wereldomroep, als projectleider automatisering, houdt op en film en fotografie is altijd mijn hobby gebleven. Samen met mijn jongste zoon, die een opleiding tot cameraman deed aan het ROC, start ik een AV-productiebedrijf.’

http://m.youtube.com/watch?v=GKwB_Up1USY

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.