SP wil ook woningen op Campinagrond

Alkmaar

Collegepartij SP kijkt wat anders tegen de toekomstige invulling van het voormalige Campinaterrein op industrieterrein Oudorp aan, dan de coalitiegenoten CDA, VVD, OPA en Trots. Er is de SP veel aan gelegen deze hoek tegenover het Oudorperdijkje ook voor sociale woningbouw te bestemmen.

SP-fractieleider Matt Delahay denkt aan een combinatie van woningen en bedrijvigheid. Volgens Delahay is er ruimte voor een project van vier bouwlagen, wat voldoende is voor 75 tot honderd betaalbare woningen. Op de begane grond zouden bedrijven kunnen komen.

Delahay’s probleem is dat er voorlopig nog geen steun is van de andere collegepartijen VVD, CDA, Trots en OPA. Die partijen willen dat het college zo snel mogelijk in zee gaat met projectontwikkelaar Kennemer Haeve, die het voormalige Campinaterrein wil herontwikkelen in afwijking van het bestemmingsplan. Het college wil meer mogelijk maken dan wat er traditioneel op een industrieterrein gevestigd is. Een uitvaartcentrum zou er bijvoorbeeld mogen komen, maar ook een bowlingbaan, een dansschool of een sauna.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.