AZ'ers weten nu: met Verbeek valt niet te spotten

katwijk

Na de tweede oefenwedstrijd van het seizoen is het voor de spelers van AZ duidelijk: trainer Gertjan Verbeek laat niet met zich sollen.

Een voorval met de Braziliaanse spits Jonathas, in de tweede helft van Katwijk-AZ (0-4), maakte dat duidelijk. Jonathas kwam na ruim een uur spelen als invaller voor de licht geblesseerde Moussa Dembele in het veld. Zeven minuten later kon hij alweer inrukken. Tot zijn eigen stomme verbazing kreeg hij van trainer Gertjan Verbeek een seintje dat hij moest gaan douchen.

Jonathas had zijn tegenstander Quincy van Ommeren een elleboogstoot gegeven, en hoewel de scheidsrechter het niet zag en geen vrije trap gaf, besloot Verbeek de spits meteen naar de kant te halen. ,,We zijn hier te gast, dan moet je je ook als gast gedragen. Ik heb gehoord dat Jonathas zich er al vaker aan bezondigd heeft'', aldus Verbeek na afloop over de elleboogstoot. ,,Ik zal het er nog met hem over hebben, maar ik denk dat hij na vanavond wel begrijpt hoe ik erover denk.''

AZ stond bij rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Rasmus Elm (vrije trap) en David Mendes da Silva (schot). Ondanks veel kansen op een ruimere voorsprong bleef het bij 2-0. In de tweede helft waren er aanzienlijk minder kansen. Pas in de slotminuten liep AZ verder uit via Te Vrede (droog schot in de kruising) en Nick van der Velden (penalty).

,,Een moeizame wedstrijd'', vond Verbeek. ,,De spelers oogden niet fris, al is dat niet zo gek na het werk dat we achter de rug hebben. Je merkt dat ze de wijze van voetballen nog niet onder de knie hebben, maar ook dat is begrijpelijk, want we hebben nog amper tactisch getraind.''

THEO BRINKMAN

AZ, eerste helft: Didulica; Marcellis, Jaliens, Moisander, Viergever; Elm, Mendes da Silva, Falkenburg, Martens; Pellè en El Hamdaoui.

AZ, tweede helft: Esteban; Swerts, Schouten, Klavan, Wijnaldum; Wernbloom, Messaoud, Alberg; Van der Velden, Te Vrede, Dembele (64. Jonathas, 71. Benschop).

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen