Verplichte time-out voor pastoor Sestito in Uitgeest

Uitgeest

Pastoor Bruno Sestito van de parochie Onze-Lieve-Vrouwe-Geboortekerk is tijdelijk op non-actief gesteld. Binnen het kerkbestuur is er ruzie ontstaan over het optreden van de pastoor.

,,Er is wat discussie in de parochie rond een aantal thema’s’’, zegt kanselier Eric Fennis van het bisdom Haarlem-Amsterdam over de problemen binnen de rooms-katholieke kerk in Uitgeest. Om die problemen niet te laten ontsporen is Sestito teruggestuurd naar zijn geboorteland Italië. ,,Een time-out’’, noemt Fennis het.

Het bisdom gaat na de feestdagen in gesprek met het kerkbestuur en de pastoor in een poging de problemen uit de wereld te helpen. Een bewuste keuze zegt Fennis.

Problemen

,,Kerstmis is geen feest met problemen, vandaar een time-out’’, aldus Fennis, die in het midden laat of de pastoor nog wel terugkeert naar Uitgeest. ,,Daar is nog geen beslissing over genomen, dat zal in de toekomst blijken.’’

Door de problemen binnen de parochie met als gevolg het tijdelijk op non-actief stellen van pastoor Sestito komt er zo wel in Uitgeest als Heemskerk tijdens en voor de feestdagen en avondmis te vervallen. ,,Dat klopt’’, zegt deken Ton Cassee, die niet wilde bevestigen dat er problemen zijn binnen de parochie.

,,Er zijn wat zorgen. En pastoor Sestito is oververmoeid, vandaar dat hij voor een paar weken terug naar zijn Italië is.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen