Menselijke maat bij huisvesting arbeidsmigranten

Dat is vast te stellen met controles van de interventieteams die wekelijks in de vier aangesloten gemeentes (Schagen, Den Helder, Heerhugowaard en Hollands Kroon) worden gehouden.

Redacteur Schagen
schagen

Geen huisvesting van arbeidsmigranten in de kern van dorpen, op campings en op bungalowparken én ook niet op afgelegen bedrijfsterreinen. Wel maximale aantallen werknemers in niet- (5) en wel vrijstaande (8) woningen. En rond een agrarisch perceel maximaal 40 mensen onderbrengen en in grootschalige logiescomplexen, zoals voormalige hotels, niet meer dan 250.

Dit is vastgelegd in de zogenoemde kadernota huisvesting arbeidsmigranten Kompas Noordkop, de opvolger van het project dat is gestart in West-Friesland. De gemeenteraden besluiten dit najaar hierover.

Schager wethouder Jos Beemsterboer is voorzitter van de projectgroep handhaving van Kompas. Hij legt vooral de nadruk op fatsoenlijke huisvesting. Dat is vast te stellen met controles van de interventieteams die wekelijks in de vier aangesloten gemeentes (Schagen, Den Helder, Heerhugowaard en Hollands Kroon) worden gehouden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.