Grootebroeker ontkent rol in brute verkrachtingen

Joost Verhagen
Alkmaar

De 40-jarige Arjen C. uit Grootebroek ontkent tegenover de rechtbank in Alkmaar dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting.

„Ik denk al sinds ik ben opgepakt na over hoe ik word afgespiegeld. Ik weet zelf wie ik ben en ik heb niemand verkracht. Die aanklacht is veel te heftig en niet een juiste weerspiegeling van wat er gebeurd is. Ik ben daar zelf steeds heel open over geweest”, aldus de verdachte.

Justitie verwijt hem dat hij op zeer gewelddadige wijze een vrouw zou hebben verkracht in Zaandam op 18 september 2015.

Hondenriem

De Grootebroeker zou daarbij het slachtoffer hebben geslagen, hebben vastgemaakt aan een hondenriem en over haar gezicht hebben geplast. Ook zou de man een vrouw uit Grootebroek hebben verkracht.

Advocaat Hendriksen wil graag meer getuigen horen voordat de zaak op zitting komt en vroeg om een digitale kopie van de opgenomen getuigenverhoren.

Hij wilde deze graag zelf op een schijfje hebben omdat hij naar eigen zeggen eerder tijdens zijn werk aan deze zaak in Apeldoorn op een politiebureau is opgesloten. „Het was nog net geen politiecel, maar ze deden wel de deur achter me op slot en ik moest mijn telefoon inleveren. Ik kon niet gaan en staan waar ik wilde en het was heel onprettig.”

De rechtbank oordeelde daarom dat Hendriksen de opnames in Purmerend of Hoorn mag afluisteren. Het is nog niet bekend wanneer Arjen C. opnieuw voor de rechter moet verschijnen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen