Leve Ben Woldring

Ben Woldring. © Foto: Hollandse Hoogte

1 / 2
Ed Brouwer

Hoeveel energieklanten laten hun overstap afhangen van de vergelijkingssite gaslicht.com van wonderkind Ben Woldring (31) met z’n olijke kop rooie krullen?

Ik had er eerst helemaal niet willen kijken. Nagenoeg 33 jaar ben ik klant bij Nuon en daar hoef ik van mezelf helemaal niet weg. Maar onlangs viel bij het betalen van de acceptgiro mijn oog op het voorschotbedrag: 167 euro, omgerekend 2004 euro per jaar. Best een pittig bedrag voor z’n tweetjes. Kan dat onderhand niet goedkoper met die dalende energieprijzen?

Op MijnNuon klikte ik op de vraag ’past mijn contract nog bij mij?’. Ik mocht een invuloefening doen. Nou, nou, ik kon wel 28,36 euro per jaar !! besparen met een driejarig contract waarbij ik aangaf duurzaamheid en zekerheid over het tarief niet belangrijk te vinden.

28,36 euro per jaar. Wat zou ik daar niet allemaal mee kunnen doen? Begerig geworden, ging ik op gaslicht.com toch eens kijken of ik het nog gekker kon krijgen. Met hun welkomstpremies bieden de energiebedrijven tegen elkaar op. Hoeveel wil ik? 55 euro? 100? 175? 230? 300 euro welkomstpremie? Oxxio is de prijswinnaar, daar ben ik na aftrek van de welkomstpremie van 190 euro in het eerste jaar voor 1477 euro onder de pannen. Eneco, Essent, Energiedirect en Greenchoice zitten daar een paar tientjes boven. In het eerste jaar althans, daarna betaal je rond de 1700 per maand. Ook mooi, afgezet tegen die 2004 van mij.

Ik gebruik het contactformulier van MijnNuon om te vragen waarom ik weg moet. Helaas, er zit een fout in de software bij Nuon en de vraag laat zich niet versturen. Dan maar een mailtje naar de voorlichter dat bij directeur Cindy Kroon op het bureau belandt. Excuus voor die softwarefout, een leermoment. En mag Nuon met mij nog eens aan het rekenen slaan? Waarbij ze voorop stelt dat Nuon niet als doel heeft om de goedkoopste te willen zijn. Dat is bij krullenkop Woldring te merken: Nuon staat voor het eerst op plek 46! Je moet wel diep doorscrollen om daar te komen.

Niettemin weet Nuon me te verrassen als ik klantenservice bel. Samen met ene ’Jimmy’ vind ik binnen tien minuten een tarief waar ik beslist mee kan leven en dat de vergelijking met andere aanbieders kan doorstaan. Ik ga van 2004 naar 1720 euro per jaar. Dat scheelt 24 euro in de maand. Gauw verdiend. Alleen moet ik die Jimmy beloven eindelijk eens te stoppen met die acceptgiro’s en te kiezen voor automatische incasso. Nou, goed dan. Er zijn ergere dingen in het leven.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.