Tijdelijk opnamestop klinische longpatiënten in ziekenhuis Den Helder

Den Helder

Noordwest Ziekenhuisgroep ziet zich genoodzaakt tot een tijdelijke opnamestop voor de klinische longpatiënten op locatie Den Helder.

De opnamestop geldt vanaf maandag 2 oktober 2017 en duurt maximaal 6 maanden. ,,We zien helaas geen andere mogelijkheid vanwege plotselinge uitval door ziekte van longartsen en een landelijk tekort aan beschikbare longartsen’’, aldus het ziekenhuis in een verklaring.

,,De kwaliteit van zorg is zoals altijd leidend. Dit betekent dat bij iedere patiënt in nauw overleg tussen de betrokken medisch specialisten bepaald wordt wat het beste is voor de patiënt. De longarts is uiteraard 24/7 hiervoor beschikbaar.’’

De uitgangspunten voor het ziekenhuis zijn:

· longpatiënten waarbij opname op een longafdeling medisch noodzakelijk is, worden opgenomen op locatie Alkmaar

· longpatiënten waarbij vervoer richting Alkmaar medisch gezien niet verantwoord is, worden op de IC in Den Helder opgenomen. De longarts komt dan naar locatie Den Helder.

· poliklinische longzorg (spreekuur en dagbehandeling) kan wel op de locatie Den Helder

De vakgroep longgeneeskunde heeft naast onderbezetting vanwege openstaande vacatures op dit moment ook te kampen met plotselinge langdurige uitval van collega’s. De verwachting is dat deze situatie binnen 6 maanden is opgelost. ,,Het spreekt voor zich dat wanneer deze situatie eerder is opgelost, we de opnamestop eerder zullen opheffen.’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.