Recordpoging paaseieren verven in Fort Veldhuis

Redacteur Kennemerland
heemskerk

De seizoensopening van de Stelling van Amsterdam wordt opgeluisterd met een recordpoging. Als op tweede paasdag in Fort Veldhuis in Heemskerk 350 mensen in drie minuten tijd een paasei verven komt dat in het Guinness Book of Records.

Het oude record is op 23 april 2011 gevestigd in Carowinds in North Carolina in de Verenigde Staten. Daar kreeg men 317 volwassenen en kinderen zover om mee te doen aan een recordpoging.De Stelling roept ’families, scholen, scouting- en sportverenigingen op om om 12.30 uur aan te schuiven aan de tafels die in een grote tent zullen worden opgesteld. Stiften en gekookte eieren staan dan klaar. Deelname aan de recordpoging is gratis, maar het is wel noodzakelijk dat men zich vooraf aanmeldt. Dat kan - vóór 1 april - op www.stellingvanamsterdam.nl. Die dag is er naast de recordpoging nog meer te doen bij fort Veldhuis. Zo kan men het Luchtoorlogsmuseum in het fort bezoeken. De openingsdag duurt van 12-17 uur.

Het filmpje over de recordpoging in de VS is te zien op www.digtriad.com/news/local/article/172719/327/Guinness-Says-Carowinds-Sets-Egg-Dyeing-Record of hieronder!

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.