Veiligheid Kanaaldijk Purmerend in geding

Redactie Waterland
Purmerend

De gemeente Purmerend denkt na over manieren om de verkeersveiligheid in de Hazepolder en op de Kanaaldijk te verbeteren. Volgens bewoners is de veiligheid van bijvoorbeeld spelende kinderen in het geding.

Bewoners van de wijk aan de westkant van Purmerend kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten voor een informatiebijeenkomst. Dan worden de mogelijke oplossingen voor het probleem in kaart gebracht.

De bewoners van de Hazepolder hebben de afgelopen tijd al met de nodige verkeersmaatregelen te maken gehad. Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat per 1 september vergunningparkeren wordt ingevoerd. De bewoners zelf komen in aanmerking voor een parkeervergunning, andere parkeerders in de Hazepolder moeten voortaan een euro per uur betalen.

Vooruitgang

Daarnaast werd er de afgelopen zomer gewerkt aan een rotonde op de kruising van de Neckerstraat met de Wolgalaan. Daardoor moest de toegang tot de Kanaaldijk tijdelijk worden verplaatst van die kruising naar de Sluisbrug, en werd ook de rijrichting voor het eenrichtingsverkeer omgedraaid. Sommige bewoners vonden dat een vooruitgang, en willen dat die situatie definitief wordt. Anderen zijn juist blij dat de rijrichting inmiddels weer bij het oude is.

Uit alle reacties komt wel naar voren dat niet zozeer de rijrichting een probleem is, als wel de verkeersveiligheid op de Kanaaldijk. ,,Er zijn volgens de bewoners veel hardrijders’’, zegt woordvoerder Floris Roos van de gemeente. ,,Niet alleen auto’s, maar ook wielrenners. Daardoor is de veiligheid van bijvoorbeeld spelende kinderen in het geding.’’

Oplossinge

Tijdens een informatiebijeenkomst wil de gemeente met de bewoners bespreken wat de problemen zijn, en welke oplossingen er gevonden kunnen worden.

Raadslid Harry Poppelier van Trots heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over het nieuwe parkeerbeleid. Hij wil dat wijkhulp, mantelzorgers, kraamhulpen en vergelijkbare beroepsgroepen een ontheffing kunnen krijgen, zodat ze geen parkeergeld hoeven te betalen voor een bezoek aan wijkbewoners.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.