Ontdek je plekje

Het multifunctionele gebouw aan de Bollenstraat in Kreileroord.

Kirsten Smit

De foto van vorige week was wat lastiger te vinden. Toch kwamen er op de redactie een aantal juiste inzendingen binnen. Wie weet waar de nieuwe foto is gemaakt, mag reageren via redactie.sc@nhd.nl of Rensgars 3, 1741 BR Schagen.

,,Dit is basisschool Het Creiler Woud, aan de Bollenstraat 66 in Kreileroord. Deze nieuwe school is een fusie van de openbare school Het Startblok en de protestants christelijke school De Korenschoof’’, vertelt Cees Eriks.

,,Toen John Oud op de Oude Zeug een foto had gemaakt dacht hij bij zichzelf: kom, laat ik eens gaan kijken in het vierde dorp. Dit dorp, gebouwd in de vijftiger jaren van de vorige eeuw, waar ik drieëntwintig jaar met veel plezier heb gewoond. Ik denk dat een hoop Kreileroorders er net zo over denken. Als ik er op mijn fietstochten eens langs rij, denk ik altijd met weemoed terug aan de prachtige tijd in het zo rustige dorp. Op de foto zien we de speelplaats met op de achtergrond het multifunctionele gebouw, goed voor school en andere bezigheden. Erachter het voetbalveld’’, schrijft Geert van der Heide.

,,Dit plaatje van het multicultureel centrum De Doorbraak was moeilijk te vinden. Je komt tenslotte niet alle dagen in Kreileroord. Dit dorp is gebouwd in 1957 als woonplaats voor landarbeiders’’, zeggen P. en T. Pijper.

Halfpipe

,,Vorige week was John Oud in de haven Oude Zeug in de Wieringermeer. Toen hij terugreed naar huis is hij gestopt in Kreileroord. Daar heeft hij dit speelveld op de foto gezet. De foto is genomen vanaf de Tuinbouwstraat met op de achtergrond het multifunctionele gebouw De Doorbraak. Duidelijk is de halfpipe te zien, die hier staat voor de jeugd van het dorp.’’

David Berkeveld meldt: ,,Dit gebouw staat in Kreileroord. In dit dorp heb ik van 18 oktober 1963 tot 18 oktober 1988 gewoond. Exact 25 jaar dus. Maar toen stond dit multifunctionele gebouw er nog niet. Op deze plek stond destijds de christelijke lagere school.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.