Op zoek naar nieuw talent

Blije gezichten in de turnzaal van de nieuwe sporthal De Beuk.

Van onze sportredactie
Purmerend

De nieuwe sporthal van Purmerend is zoals bekend zaterdag officieel ingewijd met de onthulling van de naam ’De Beuk’. Een paar weken geleden al nam GymNet Purmerend samen met Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van deze multifunctionele sportaccommodatie in gebruik.

De turners en turnsters van het pas opgerichte Turncentrum Waterland hadden er al maandenlang naar uitgekeken en alle hooggespannen verwachtingen werden waargemaakt: een prachtige lichte hal, de nieuwste toestellen en een heerlijke schuimblokkenkuil. Zowel de jongste talentjes als de ervaren turners en turnsters kunnen optimaal trainen aan de Van IJsendijkstraat.

Eredivisieniveau

Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de twee gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster, bedoeld voor de hoogste turnniveaus. De stichting faciliteert wedstrijdturnen in de categorieën van N1 tot en met N4 en van de eerste tot en met derde divisie. Binnen vijf jaar hoopt men ook met de jeugd op eredivisieniveau aan wedstrijden deel te nemen.

Er zijn nu al bijna honderd turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland. Zij worden begeleid door meer dan tien gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers en krijgen daarnaast professionele begeleiding op het gebied van voeding en fysiotherapie.

Afgelopen zaterdag, bij de feestelijke opening van De Beuk, gaven leden van Turncentrum Waterland demonstraties. Komende zondag houdt de stichting in deze hal van 14 tot 16 uur een instuif voor jongens en meisjes van vijf tot en met zeven jaar. Er zal gekeken worden naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel. Talentjes kunnen vervolgens bij de selectie gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen.

Aanmelding voor de instuif per mail: turncentrumwaterland@hotmail.com.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.