Heliomare wil van uitbater af

Redacteur Kennemerland
Wijk aan Zee

Heliomare in Wijk aan Zee wil de samenwerking opzeggen met Pim Koopman, uitbater van het restaurant de Orangerie. De rechtbank in Haarlem gaf een paar maanden geleden Koopman gelijk. Heliomare legt zich hier echter niet bij neer. Maandag diende het hoger beroep bij het Hof van Amsterdam.

De horecaonderneming scoort al enkele jaren een onvoldoende op het gebied van hygiëne. Dit blijkt uit de inspectierapporten van de GGD. Op 5 december 2012 stuurt Cees Raaijmakers een brief waarin hij Koopman een laatste waarschuwing geeft. De volgende GGD-beoordeling is echter weer onvoldoende, waarop Heliomare besluit de overeenkomst te beëindigen.

Koopman is het hier niet mee eens, waarna de partijen naar de rechtbank stappen. De rechter geeft Koopman gelijk. Dit heeft te maken met het type overeenkomst: hoewel Heliomare uitging van een pachtovereenkomst, is er volgens de rechtbank sprake van een huursituatie. In dit geval kan stopzetten niet zonder een rechtelijke uitspraak.

Ondertussen is er een bodemprocedure gestart. Koopmans advocaat Vessies verwacht dat deze dit jaar nog behandeld wordt, waarna begin 2014 een vonnis op tafel ligt. Heliomare wil dit vonnis echter niet afwachten en de Orangerie in afwachting van de uitkomst ontruimen, vertelde advocaat Veldman maandag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.