Tractor rijdt restaurant Mario in Neck binnen

© DNP.NU

Door een gebroken vooras raakte de bestuurder van de tractor de controle over zijn voertuig kwijt. Foto Holland Media Combinatie/Kevin de Vries

1 / 2
Coen Polack
Neck

Restaurant Mario in Neck dreigt in te storten nadat er vrijdagochtend een tractor naar binnen is gereden. Volgens de politie was er niemand in het pand en zijn er ook geen gewonden gevallen.

De tractor wilde vanaf de Munnickdijkweg afslaan, maar doordat vermoedelijk de vooras van de tractor brak, raakte de bestuurder de macht over zijn voertuig kwijt.

De tractor reed daarna over een rij paaltjes tegen het restaurant aan. In de voorgevel van het restaurant aan de dijk zit een enorme deuk. De straat is afgezet omdat er kans is dat het pand door de klap gaat instorten. Het pand moet nu gestut worden.

Daarna kan de eigenaar naar binnen om de schade op te nemen. Totdat het pand is gestut, blijft de Neckerstraat voor het restaurant afgesloten voor verkeer.

Alessandro Uva, restauranteigenaar, zegt dat het restaurant en de hotelkamers dit weekend gesloten zijn. Gasten met reserveringen worden afgebeld. Hij is opgelucht dar er op het moment van het ongeval niemand aanwezig was. Te meer omdat er recht achter de plek waar de tractor het pand raakte een tafel voor gasten staat.

Mario Uva opende het restaurant eind jaren zestig en werd de eerste Italiaanse chef in Nederland met een Michelinster. Eind 2013 overleed hij, vlak voor een van zijn regelmatige ritjes naar Italië waar hij zijn waren op de markt kocht.

Zijn zoon Alessandro zette het bedrijf voort. Ook hij krijgt veel erkenning. Zo ging de Restaurant Award (een prijs van chef-koks) voor beste Italiaanse restaurant naar Mario.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.