Waterland wil ruzie met ondernemers snel bijleggen

Johan Moes
Monnickendam

De gemeente Waterland en de ondernemers in die gemeente gaan volgende week om tafel om de onderlinge ruzie bij te leggen.

De ondernemers, verenigd in de Ondernemersvereniging Waterland (OVW), zijn boos op met name wethouder Jean van der Hoeven. In een brief aan de gemeente uitten ze hun woede over de stroeve samenwerking en lieten ze weten zich niet gehoord en niet begrepen te voelen. De gebrekkige manier van informatievoorziening over de plannen voor een supermarkt en een bierbrouwerij op het Galgeriet was voor de ondernemers de druppel die de emmer deed overlopen, waarop ze besloten al het overleg met de gemeente op te schorten.

Met betrekking tot die plannen hadden de ondernemers via sociale media vernomen dat er een officiële aanvraag was ingediend, zonder dat ze daarover actief door de wethouder waren geïnformeerd. De wethouder had namelijk beloofd dat wel te zullen doen.

Van der Hoeven betreurt de gang van zaken zeer, zegt hij. ,,De informatie heeft eerst op Facebook gestaan en is daarna pas bij anderen terechtgekomen. Dat had andersom gemoeten, maar dat is helaas misgegaan, waarvoor mijn excuus. We gaan nu als college zo snel mogelijk met de OVW om tafel om beelden en verwachtingen naar elkaar door te nemen en uit te spreken; wat verwachten we wel van elkaar en wat niet.’’

Over de plannen voor het Galgeriet en de gevolgen daarvan voor andere bedrijven in de binnenstad moet eind juni meer duidelijk zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.