Op de automatische piloot in Ford Focus

© HSPublicity

Om zich in het doolhof van leaseauto’s te kunnen onderscheiden, presenteert Ford een nieuwe zakelijke modellenlijn: Ford ECOnetic Lease. Volgens het merk zijn dit ‘extra dikke Fords tegen een lagere fiscale bijtelling en scherpe leasetarieven’. Wij reden de Ford Focus Wagon ECOnetic Titanium 1.6 TDCi.

Het woord ‘dik’ slaat bij deze Ford niet op het uiterlijk, maar op de uitgebreide hoeveelheid veiligheidstechniek waarmee de Focus is uitgerust. Snufjes die je normaal alleen in duurdere auto’s tegenkomt, zoals Active City Stop – dat helpt in langzaam rijdend verkeer de kans op een botsing met de voorganger te verkleinen – of Active Park Assist – een systeem waarmee de auto zichzelf inparkeert.

Doordat je door de (board)computer op alle mogelijke manieren met raad en daad wordt bijgestaan, is het af en toe net alsof je achter de stuurknuppel van een Boeing 747 zit. Het enige wat ontbreekt is een automatische piloot. Alhoewel … door de aanwezigheid van Adaptive Cruise Control (een cruisecontrol die automatisch voldoende afstand bewaart tot de voorligger) hoeft de bestuurder ook geen gas meer te geven en niet meer te remmen. Ook fijn: dankzij de CO2-uitstoot van 109 g/km is de bijtelling voor deze Focus bij zakelijk gebruik gereduceerd tot 20 procent.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.