’Op zoek naar de drie haringen’

Redacteur West-Friesland
enkhuizen

Tegeltjes, medailles, kruiken, een kachelpook, herinneringsmuntjes en het vaandel van de carnavalsvereniging. Je kunt het zo gek niet bedenken of de drie haringen uit het Enkhuizer gemeentewapen zijn er op een of andere manier in verwerkt. Hoogste tijd voor een expositie om al die verschillende uitingen te laten zien.

De werkgroep Cultuur en Historie van Stichting Themaweken heeft die schone taak op zich genomen. ,,De bedoeling is zo veel mogelijk voorbeelden van het gebruik van het gemeentewapen van Enkhuizen ten toon te stellen. Van theelepeltje tot baardman, van programmaboekje tot schilderij’’, vertelt Tejo Teunen van de werkgroep, die verder bestaat uit Mechie Gronheid, Rob Boon en Marina van Dijk.

Er wordt ook een beroep gedaan op de Enkhuizer bevolking. Op vrijdagavond 1 maart kunnen Enkhuizers tussen 19 en 21 uur hun eigen bezienswaardigheden met drie haringen inleveren bij de Twee Wezen. Daar worden de spulletjes op zondag 3 en zondag 10 maart geëxposeerd in glazen vitrines, waarna ze weer terugbezorgd worden bij de eigenaren.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen