Zoekactie naar broers uit Zeist van ongekende omvang

Politie zoekt meer kleding van jongens© ANP

Wim Wegman

De vermissing van de twee broertjes uit Zeist heeft geleid tot zoekacties van ongekende omvang voor Nederlandse begrippen, aldus de politie. Honderden politiemensen, brandweerlieden, militairen en burgers hebben dagenlang onafgebroken gezocht naar sporen van de twee kinderen.

„Deze zaak maakt allerlei emoties los. Ook bij politiemensen. Zeker als je zelf ook kinderen hebt”, aldus een politiewoordvoerder zondag. Ook in België en Duitsland is veelvuldig gespeurd naar de jongens, vooral omdat niet bekend is geworden welke route de vader in de vroege ochtend van 7 mei precies reed van Zuid-Limburg naar Doorn, waar hij zichzelf van het leven beroofde.

Gespecialiseerde mariniers zochten zowel in Zuid-Limburg als tussen Rhenen en Doorn naar de jongens. Helikopters en een F-16 maakten beelden vanuit de lucht om de minste verstoring van de grond op te kunnen merken. Groepen burgers doorkruisten ruim een week lang stapvoets tal van natuurgebieden, onder andere rond Zeist op aanwijzing van de moeder van de kinderen.

Zondag bleek dat de 38-jarige man uit Vleuten de lichamen van zijn zoons in een duiker onder een weggetje in Cothen had verstopt. Hij kende dat gebied goed, omdat hij in het naastgelegen Wijk bij Duurstede is opgegroeid.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.