Wesley is voor een dag soldaat

Redacteur Zaanstreek
Zaandam

Als een ware superster werd Wesley Visser (16) gistermiddag op vmbo Pascal Zuid aan het Middelven onthaald. In een limousine, inclusief politie-escorte, nam de jonge Zaandammer - die nog enkele maanden te leven heeft - voorgoed afscheid van zijn klasgenoten.

De reden? Wesley kampt met een zeer agressieve vorm van bloedkanker, genaamd acute myeloïde leukemie (AML). ,,Vorig jaar kregen we te horen dat hij ziek was’’, zegt moeder Lenneke Klijnsma (43).

Na een beenmergtransplantatie dachten Lenneke en man Fred (50) dat hun enige kind weer gezond was. Het tegendeel bleek waar. ,,Op 12 oktober hoorden we dat de leukemie terug was. Wesley is niet meer te behandelen. Mijn hele wereld stortte toen in’’, zegt Lenneke openhartig.

Maar zielig, dat is de familie Visser naar eigen zeggen niet. Het gezin gaat deze maanden het leven vieren. Zo draait deze dag om Wesleys grote droom. ,,Het leger ingaan, dat heb ik altijd gewild. Waarom? Geen idee, dat is ooit zo ontstaan’’, zegt hij ontspannen.

Die droom is gerealiseerd door Make A Wish Nederland, een stichting die kinderen met een levensbedreigende ziekte een onvergetelijke dag wil bezorgen. Wesley gaat richting een Amersfoortse kazerne, waar hij in een tank mag rondrijden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.