Aai over de bol voor Westfriezen debutant Mitchelle Gieltjes

David Bakker
Zwaag

Nog één keer doet hij het voor. ,,Zo ongeveer.” Terwijl Mitchell Gieltjes zijn rechterbeen omhoog trekt komt er een grijns op zijn gezicht. ,,Toen gaf ik hem zo door en kon Jeroen (Janssen, red.) de eerste goal maken.”

Vier keer slechts trainde de A-junior met het eerste mee. Met zijn eerste balcontact tijdens zijn debuut scheurt Gieltjes de wedstrijd open. Glunderend doet hij zijn verhaal. ,,Beste wissel ooit.” buldert Westfriezen-verdediger Tuan Truong over het veld, terwijl Gieltjes van oudere ploeggenoten een aai over de bol krijgt. Hij is het middelpunt van de feestvreugde na de overwinning van zijn ploeg op KGB.

Moeizaam

Gieltjes’ assist breekt de moeizame wedstrijd voor Westfriezen open, dat daarna nog een keer scoort. Tekenend is de zucht van opluchting van trainer Fred Breg na afloop van het duel. ,,Pffff dat ging heel erg moeizaam, gelukkig kunnen we nu het geduld bewaren om nog voetballend proberen toch die goal te maken. Dat was voorheen wat anders.” Hij is zeer te spreken over zijn debutant. ,,Echt leuk voor die jongen.”

Voordat de invaller in het veld komt is het KGB dat twee grote kansen om zeep helpt. Beide keren wordt de bal door de Westfriezen-verdediging uit de doelmond weggemoffeld. ,,Daar hadden we de wedstrijd in ons voordeel kunnen beslissen”, kijkt KGB-trainer Richard Bulterman terug op de wedstrijd. Hij is zich bewust van de positie waar zijn elftal nu staat. ,,Voor de wedstrijd van vandaag keek ik nooit naar beneden, maar nu gaan de onderste ploegen ook winnen en moeten we zorgen dat we wegblijven bij de laatste vier ploegen.”

Rooskleurig

Voor Westfriezen ziet het er een stuk rooskleuriger uit. De ploeg lijkt aan het eind van de competitie in vorm te komen. Veel wedstrijden worden gewonnen en de club gaat fier aan kop in de strijd om de derde periode. ,,We hebben wel een grote kans om die te pakken ja”, kijkt Gieltjes alvast vooruit. Ook zijn trainer is blij dat er nog om een prijs wordt gevoetbald. ,,Dat moet je toch hebben om je ploeg scherp te houden, het zou te gek zijn als we deze periode pakken.”

Dat de twee Westfriese ploegen andere belangen hebben, is goed te zien in de houding van de twee trainers. Bulterman zit, staat, coacht en corrigeert. Breg staat ontspannen tegen de dug-out met de handen in de zakken. Een antwoord waarom zijn ploeg pas aan het einde van de competitie in vorm lijkt te zijn, heeft hij niet echt.

Fit

,,Misschien omdat we nu een stuk fitter zijn dan de eerste seizoenshelft. Ik heb met een kern van veertien jongens moeten werken nu zijn dat er een stuk meer.” Een van de aanwinsten is Gieltjes, die samen met een paar andere A-junioren nu een paar weken met de selectie traint ,,Ik hoor wel van andere jongens dat we aardig aanhaken. Dat was vroeger anders en kwam er niet veel uit de jeugd, zeggen ze. Het wordt tijd dat we weer eens een prijs winnen want de laatste keer dat Westfriezen kampioen werd, was ik nog niet eens geboren, denk ik,”

Westfriezen-KGB 2-0

82. Janssen 1-0, 87. Vredenduin 2-0

Westfriezen: Punter, Bregman (46. Visser), De Graaff (56. Vredenduin), Truong, Valk, Steenman, Ayoub, Beerepoot, Haarms (81. Gieltjes), Kok, Janssen.

KGB: Dekker, Visser, Schouw, Van der Wouden, Kesting, Helfensteijn (80. Overbeek), Vijselaar, Spruit, De Roo, Van Diepen (65. Jong), Kolkman (72. Zwaan).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen