Bouw Helders wooncomplex De Zusters begint half jaar later

Ed Dekker
Den Helder

De bouw van het nieuwe complex De Zusters op de hoek Polderweg/Julianaplein in Den Helder begint een half jaar later dan verwacht. Het plan is aangepast. De twintig koopwoningen zouden anders te duur worden. De Zusters komt op de plek van de gesloopte Zusterflat.

Woningstichting Den Helder hoopt nu in januari te starten met de bouw, aldus projectleider Remon Lutterman. In de juni-nieuwsbrief van Woningstichting over dit project werd de start verwacht in september.Plaatselijk aannemer Dozy gaat er zeven eengezinswoningen en dertien appartementen bouwen. De verwachte prijs voor een appartement is vanaf 185.000 euro, aldus David Coltof van Coltof Makelaardij & Partners.  Voor de woningen wordt gedacht aan een prijs vanaf 215.000 euro. De definitieve prijzen zijn bij de start van de verkoop bekend, begin 2016. De bouwtijd is een jaar.

Vier woonlagen

Vier lagen De appartementen worden verdeeld over een blok van vier woonlagen. De zeven eengezinswoningen komen verspreid over een blok van drie woonlagen.Alle twintig woningen krijgen een eigen parkeerplek. De parkeerplaatsen zouden aanvankelijk half verdiept worden aangelegd. ,,Dat blijkt te duur te worden'', zei Remon Lutterman gisteren desgevraagd. Ze komen nu op maaiveldniveau.

De achtergevels worden volgens de projectleider vereenvoudigd. De versobering is vergelijkbaar met woningen in de Californiestraat.

'Flinke interesse'

Makelaar Coltof meldt een 'flinke interesse' voor de woningen van De Zusters. ,,Zeker acht mensen hebben concrete belangstelling. Met enige regelmaat informeren zij naar de voortgang.''Maquette De Zusters is een ontwerp van architect Office Winhof te Amsterdam. Een maquette van het complex is te zien in de Projectwinkel Stadshart, Spoorstraat 35. De Projectwinkel is open op zaterdagen van 12.30 tot 15.30 uur en op de dinsdagse Juttersmarkt van 11 tot 15.30 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.