Vaklieden ook zonder versoepeling ontslagrecht hard nodig

Cees Beemster
Medemblik

Werkgeversorganisaties in de bouw, metaal- en installatiebranche pleiten voor een soepeler ontslagrecht. Want dan zouden bedrijven sneller bereid zijn iemand in vaste dienst te nemen. Dit klopt, zeggen enkele West-Friese ondernemers, al hebben zij sowieso meer vaklieden nodig.

Directeur Wim Mazereeuw van Mazcom Metaaltechniek in Medemblik juicht soepeler regels ’op zich’ toe, maar vindt dat de overheid hiermee wel moet oppassen. „Je hebt al proeftijd en jaarcontracten. Dan weet je al wat voor vlees je in de kuip hebt. Iemand moet niet zomaar ontslagen kunnen worden. Er is evenwicht nodig. De werkgever moet niet te veel macht krijgen; dan gaan we terug in de tijd. Ondernemers die iemand na een paar jaarcontracten ontslaan, zijn in mijn ogen hufters. Ik hecht belang aan een vertrouwensband met mijn personeel. Ik heb nu vijftien werknemers en heb zelf ook moeten leren om verantwoordelijkheden over te dragen.”

„Soepeler ontslagrecht zou het aannemen van personeel wel makkelijker maken”, stelt Marcel Lub van bouwbedrijf Kuin in Bovenkarspel. „Je komt nu moeilijk van iemand af en moet hem bij ziekte twee jaar doorbetalen.’’

’Ramdruk’

,,Maar ook zonder soepeler regels zijn wij nu al geneigd om weer mensen in vaste dienst te nemen’’, zegt Lub. ,,Wij hebben het sinds het laatste half jaar ramdruk en kunnen wel een paar koppels metselaars en timmerlieden gebruiken. Nu de druk weer op de hele markt zit, wordt het moeilijker om deze mensen te krijgen.”

„De ontslagprocedure duurt met de huidige regels te lang, ook voor de werknemer. En dit kost het bedrijf te veel geld’’, vindt mededirecteur Coos Schouten van Schouten Techniek in Zwaag. Het installatiebedrijf heeft 210 vaste medewerkers en zal volgens Schouten met een soepeler ontslagrecht beslist sneller nog meer mensen op de loonlijst plaatsen. „We zoeken op dit moment al dertig technische mensen voor zowel de werkplaats als op kantoor. Die zijn moeilijker te vinden en nemen we dus sneller aan. Wel met een proefperiode. En we blijven werken met een flexibele schil van mensen die we inhuren voor mindere tijden.’’ Volgens Schouten zit in de huidige regels een stuk rechtsongelijkheid voor werkgevers. „Een werknemer kan wel zomaar adieu zeggen. Voor iemand die lang in dienst is, begrijp ik de rechtsbescherming, maar niet voor iemand die er met de pet naar gooit.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen