Kayak op zestiende bevrijdingsfeest in de Alkmaarderhout

Kayak. Foto PR

Kayak. Foto PR

Gerard van Engelen
alkmaar

Rockband Kayak, in de jaren 80 bekend met Ruthless Queen,  komt naar Alkmaar, als hoofdact van het zestiende bevrijdingsfeest in de Alkmaarderhout.

Bevrijding vier je met muziek, zegt comitélid Nico Wester. ,,We hebben twee podia met daarop, buiten de symfonische rock van Kayak, ook Gerhardt, van 3FM Serious Talent, de New Fools, da’s een Bob Dylan tributeband uit Vlaanderen, en Orchestre Partout en het Ahjuri ensemble, met muzikanten van het asielzoekerscentrum Alkmaar.’’

En dan zijn er nog verschillende stands op de informatiemarkt. ,,Die laten zien dat vrijheid op allerlei vlakken aandacht nodig houdt. Behalve het beproefde sportspektakel voor de jeugd biedt het multicultureel getinte feest ook workshops ’zwaaihanden schilderen’ en ’bevrijdingskettingen maken’, speciaal voor kinderen.’’

Op het festivalterrein is van alles te eten en te drinken. Comitélid Hugo Koeman: ,,Onze enige inkomstenbron. Verder is alles gratis toegankelijk.”

Het 5 Mei comité viert de bevrijding samen met Provadja. Op het Verdronkenoord verzorgt Papaver4kids improvisatietheater voor kinderen.

Meer informatie: www.5meialkmaar.nl.

Twitter @5MeiAlkmaar.

Het festival in de Alkmaarderhout start om 12.30 uur en duurt tot 20.00 uur.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.