Betaalpasje voor parkeren in Beverwijk

Betaalpasje voor parkeren in Beverwijk. Archieffoto HDC Media.

Redacteur Kennemerland
BEVERWIJK

Je kunt al met je mobiele telefoon betalen voor parkeren in het centrum van Beverwijk. Volgend jaar komt daar waarschijnlijk nog een nieuwe manier bij om de parkeertijd af te tikken: met een speciaal pasje. Dat qua werking veel weg heeft van de OV-chipkaart.

Dat pasje moet je straks kopen op het stadhuis. Er staat een bepaald parkeertegoed op. Bijvoorbeeld 25 euro. Dan kan een automobilist voor dat bedrag aan parkeerminuten opmaken in het centrum van Beverwijk.

Ga je met de auto op een betaalde parkeerplaats staan, dan hoeft alleen die pas even voor de dichtstbijzijnde parkeerpaal gehouden te worden. Een piep zal klinken, om aan te geven dat de kaart is herkend. Dan begint het betalen; er wordt tegoed van het pasje afgeschreven. Komt de automobilist terug bij zijn wagen, dan hoeft alleen de kaart weer even voor die parkeerautomaat te worden gehouden. Net als bij een OV-chipkaart moet je ook hier ’uitchecken’.

Deze wijze van betalen komt bovenop het betalen per mobiele telefoon. Voordeel van deze betaalwijze is dat je zo alleen de daadwerkelijk geparkeerde minuten afrekent, en niet van tevoren moet gokken hoe lang je er denkt te staan. Rennen naar de auto omdat het kaartje dreigt te verlopen, is dus niet meer nodig.

Meer artikelen over het betaald parkeren in Beverwijk in Dagblad Kennemerland van zaterdag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.