NHD-winterwandeling door de duinen van Schoorl

Ron Amesz

De Winterwandeling is terug. In het weekend van 4 en 5 februari houdt het Noordhollands Dagblad in samenwerking met Staatsbosbeheer de eerste wandeling van het jaar.

De Winterwandeling staat bekend om zijn route door de hoge Schoorlse duinen. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes: een korte van 8 en een lange route van 20 kilometer. De wandeling van 8 kilometer is voor het hele gezin. Onderweg worden er vragen over de omgeving gesteld en de antwoorden kunnen aan het eind van de wandeling worden ingeleverd. De winnaar krijgt een presentje. Voor de ervaren lopers is er de wandeling van 20 kilometer. De route leidt door het bos, de heide en het duinterrein.

Frans Erinkveld van Staatsbosbeheer heeft de routes uitgezet. De wandeling leidt ook langs enkele brandplekken, de overblijfselen van de duinbranden van afgelopen jaar. De korte wandeling start tussen 10 en 12 uur, de lange wandeling tussen 9.30 en 10.30 uur. Deelname kost €8,25 voor abonnees, niet abonnees betalen €11,25 en kinderen t/m 12 jaar kunnen mee voor €4,25. Dit bedrag is inclusief koffie/thee, een tussendoortje, een hapje bij terugkomst en een kleine attentie. Het deelnamebedrag is inclusief €1,- dat aan Support the Nature wordt afgestaan. Op deze manier kan Staatsbosbeheer de voetpaden onderhouden, de bomen snoeien en de bebording verzorgen.

Aanmelden kan t/m 27 januari, vol is vol. Inschrijving via: www.nhd.nl/acties of 088-8241111.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.