Ruzie over tunneltje snel voorbij tussen Beverwijk en Heemskerk

beverwijk

Een schadeclaim van Beverwijk voor buurgemeente Heemskerk. Maanden vertraging voor de Westelijke Randweg. Zware woorden gebruikte de Beverwijkse wethouder Fred Mosk vorige week, om de buren de oren te wassen.

Wat was het geval: het was Mosk ter ore gekomen dat de gemeente Heemskerk een apart bestemmingsplan wilde maken voor de aanleg van een fietstunnel onder de Westelijke Randweg. En dat zou waarschijnlijk maanden vertraging opleveren, waardoor Beverwijk gedwongen zou zijn om allerlei wegenonderhoud uit te voeren bij andere  doorgangswegen.

Maar de soep wordt niet zo heet gegeten. Eén overleg op het provinciehuis met beide gemeenten was voldoende om de zaak op te lossen. Wethouder Leo van der Kolk van Heemskerk laat weten dat er gewoon een zogeheten projectbesluit zal worden genomen, waardoor de aanleg van het tunneltje toch voortvarend ter hand kan worden genomen. ,,Mosk praat voor zijn beurt’’, oordeelt hij. ,,Na het overleg met de provincie is de kou alweer uit de lucht. In mei beginnen we met de aanleg van de tunnel.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.