Wandelaars Rondje Noordkop genieten in Zwanenwater van Schager koffie

De zussen Clazine de Ronde (links) uit Callantsoog en Marianne Jager uit Middenmeer genieten in natuurgebied Zwanenwater van Schager koffie en thee.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Callantsoog

De zussen Clazina de Ronde-Vaars (68, links op foto) uit Callantsoog en Marianne Jager-Vaars (63) uit Middenmeer genoten zondagmorgen van Schager koffie en thee in het Zwanenwater. Net als alle 208 andere deelnemers van de zevende etappe van Rondje Noordkop.

De wandeltocht van het Noordhollands Dagblad van ruim 11 kilometer voerde deels door natuurgebied Zwanenwater in Callantsoog. Halverwege de tocht rond het Eerste Water, een van de twee duinmeren, trakteerde de gemeente Schagen op koffie en thee. De gemeente sponsorde deze tussenstop.

Verbroedering

Als teken van verbroedering, precies volgens de opzet van Rondje Noordkop, waren de koffie en thee gezet in de gemeente Den Helder, en wel door drie vrijwilligers van multifunctioneel centrum Het Dorpshuis te Julianadorp: Jolanda de Haan, Marianne Snijder en Willem Schaapkens. Zij schonken de koffie en thee ook in.

Rijkdom Op de tussenstop vertelde Margreet Frowijn-Druijven uit Schagen enthousiast over de rijkdommen van het Zwanenwater. Met duin, moeras, heide en bos binnen handbereik.

Welkom

Margreet en haar assisterende zoon Jordy zijn twee van de tachtig vrijwilligers van beheerder Natuurmonumenten die zich inzetten voor het Zwanenwater. Extra vrijwilligers blijven van harte welkom, benadrukte Marcel Haas van Natuurmonumenten.

Uitlandse Polder

Rondje Callantsoog liep ook door de Uitlandse Polder in Callantsoog, het jongste natuurgebied (50 ha) van Natuurmonumenten in de regio. Na een avontuurlijke oversteek over een polderslootje volgde de hoge Zijperzeedijk.

Foto’s Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.