Ron van der Gracht keert terug naar Zwaluwen ’30

Vincent Schot
Hoorn

Na een afwezigheid van één seizoen keert Ron van der Gracht terug op de West-Friese voetbalvelden. Zwaluwen’30 maakte dinsdagavond laat bekend dat het de huidige trainer van FC Den Helder heeft vastgelegd voor één jaar. Bij de zaterdageersteklasser volgt de Hoornse oefenmeester Anand Jagdewsing op.

Beide partijen zijn alles behalve vreemden van elkaar. Twee keer eerder al stond Van der Gracht aan het roer bij de club aan de Berkhouterweg. De oefenmeester was er werkzaam van 1992 tot en met 1995 en later ook van 1997 tot en met 2000.

Na die tweede periode bij de zaterdagclub maakte Van der Gracht vooral naam als trainer van Hollandia. Met die club werd hij kampioen van de hoofdklasse - destijds nog het hoogste amateurniveau van Nederland - en speelde hij jaren in de topklasse. Dit seizoen is hij in dienst van tweedeklasser FC Den Helder. Daar maakte hij nu ruim een week geleden zijn vertrek kenbaar.

Veranderde

Naar het werd uitgelegd door de partijen vanwege veranderende werkomstandigheden wilde Van der Gracht, die als fysiotherapeut in een maatschap komt, weer bij een club dichter bij huis aan de slag.

Op welk niveau de nieuwe hoofdtrainer komend seizoen met Zwaluwen’30 uitkomt is nog onduidelijk. De club staat momenteel op een derde plaats in de 1e klasse B met 29 punten uit vijftien wedstrijden en won tevens de eerste periodetitel, waardoor het al zeker is van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.