Nog geen antwoorden rond dood Rianne

Redacteur Kennemerland
Bakkum

Bijna een week na de vondst van de lichamen van de Bakkumse Rianne Brouwer (18) en haar nieuwe Australische vriend Alexander Lee (22) in een hotel in Laos is er nog niets bekend over de mogelijke doodsoorzaak.

Op het Jac. P. Thijsse College in Castricum is verslagen gereageerd op het tragische nieuws. ,,Leerlingen en docenten zijn verbijsterd’’, vertelt conrector René Vermeer. ,,Er heerst veel onbegrip: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Natuurlijk praten we er veel over.’’ Of er een herdenking wordt georganiseerd voor de ex-leerlinge die vorig jaar slaagde voor haar vwo-examen, wil de school niet kwijt.

Rianne onderbrak vanwege haar reis het lidmaatschap van Tennisclub Bakkum, schrijft voorzitter Jan Frens op de website. ,,Door haar teamgenoten wordt Rianne gekenmerkt als een mooie en rustige speelster en bijzonder om haar enkelvoudige backhand.’’ Net als haar familie was Rianne ook actief als vrijwilligster bij TC Bakkum. ,,bij het Biesterbos Open bijvoorbeeld, stak ze flink de handen uit de mouwen bij het verstrekken van de maaltijden. Rianne was een vrolijke meid die op elk feestje aanwezig wilde zijn: spontaan en dansend meedoen.’’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had gisteren nog geen uitslag ontvangen van het onderzoek. Ondertussen komt de geruchtenstroom zowel in Nederlands als in Australië op gang. De twee zijn innig verstrengeld in bed gevonden zonder sporen van braak of geweld.

Het AD spreekt over mogelijke vergiftiging door een heftige bedwantsenspray, dat in sommige landen verboden is. Er gaan verhalen rond over een koolmonoxidevergifting. En Australische kranten linken de dood aan drugs- of medicatiegebruik. The Herald Sun schrijft dat de politie drugs heeft gevonden in de slaapkamer, volgens The Age gaat het om een grote hoeveelheid voorgeschreven medicijnen.

Buitenlandse Zaken werkt hard aan het terughalen van Riannes lichaam naar Nederland. Een woordvoerder: ,,Wanneer dit zal gebeuren, is nog niet bekend. Maar het is waarschijnlijker dat het binnen een week gebeurt, dan over enkele weken.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.