Heemskerks duinhondje Hannes is terecht, maar wel overleden

Heemskerks duinhondje Hannes is terecht, maar wel overleden. Archieffoto

Ron Amesz
schagen/heemskerk

Hondje Hannes van de familie De Koning uit Heemskerk is na een zwerftocht van zestien maanden aangereden door een bus bij Callantsoog. De dierenarts kon hem niet meer redden en heeft hem moeten laten inslapen.

Op 29 april 2011 rende het getraumatiseerde hondje van schrik weg toen twee deuren hard dicht klapten door de wind. Sindsdien leefde Hannes in het Noord-Hollandse duingebied. Hij werd nog gezien in Castricum en Schoorl.

De familie De Koning had indertijd de zorg voor het dier op zich genomen nadat hij was mishandeld door zijn vorige baas.

Vorige week ontvingen verzorgers Gerrit en Rijnie een telefoontje van de dierenbescherming. ,,We wisten dat we een keer het bericht zouden krijgen dat hij zou zijn overleden, maar dat hij het zo lang nog heeft volgehouden in de duinen hadden we niet verwacht. Hij zag er volgens de dierenarts heel goed en gezond uit, dus hij heeft zich goed in leven weten te houden. Wel was zijn vacht een beetje verwilderd, maar dat kan natuurlijk ook niet anders'', aldus Rijnie.

Het geeft de familie rust dat Hannes inmiddels is gevonden. ,,Het hield ons nog altijd erg bezig, want we kregen vaak nog bericht dat mensen hem hadden gezien in het duingebied. Maar het is fijn om te weten dat hij in goede gezondheid was. Hij heeft waarschijnlijk dus nog een mooi leven in het wild gehad.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.