Ontslagen bij Noorderkwartier

schagen

Elf van de zeventig medewerkers van Sociale Werkvoorziening Noorderkwartier NV in Schagen komen vanaf volgend jaar op straat te staan. De instelling - die circa achthonderd mensen met een arbeidshandicap in de Kop van Noord-Holland aan passend werk helpt - krijgt namelijk zo'n anderhalf miljoen minder rijkssubsidie.

Die onheilstijding heeft Noorderkwartierdirecteur Jan van Hooff het personeel op een besloten bijeenkomst gebracht. ,,Gezien de politieke discussies over de Wsw (Wet sociale werkvoorziening, red.) wisten we dat dit moment eraan zat te komen. Toch is het een harde dobber en emotioneel moeilijk te verteren, omdat je mensen de wacht aanzegt die je niks kunt verwijten'', aldus Van Hooff.

,,Tien jaar geleden hebben we ook stevig moeten reorganiseren, maar dat kwam omdat we er door eigen toedoen niet goed voor stonden. Dit is domweg een platte bezuiniging, die je overkomt.''

Hoewel de ondernemingsraad niet blij is met de ingreep, ziet zij de noodzaak ervan in en heeft met het ontslag ingestemd. Het Noorderkwartier neemt ook andere maatregelen om te bezuinigen, zoals het verplaatsen van twee inpakafdelingen en het sluiten van een huurpand.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.