FC Volendam aanvaardt schikkingsvoorstel: boete en voorwaardelijk duel zonder publiek

Redactie Waterland
volendam

De clubleiding van FC Volendam heeft woensdagavond het schikkingsvoorstel aanvaard dat de aanklager betaald voetbal eerder op de dag deed naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen MVV op vrijdag 21 februari.

Het voorstel luidde: één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek en een onvoorwaardelijke boete van 10.000 euro. Dit vanwege het betreden van het speelveld door een supporter van FC Volendam, die bovendien MVV-speler Sjoerd Winkens in het gezicht sloeg. De aanklager is van mening dat FC Volendam niet alles in het werk heeft gesteld om te voorkomen dat aanhang van de club het speelveld kon betreden.

Na intern beraad besloot de club dat het geen zin heeft om tegen de straf in beroep te gaan, hoewel men de strafmaat hoog vindt.

Overigens heeft het Openbaar Ministerie de dader een stadionverbod van acht jaar opgelegd, plus een boete van 450 euro.

De voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek heeft een proeftijd van twee jaar en geldt voor de competitie, bekercompetitie en de play-offs van de KNVB. Bij de onvoorwaardelijke geldboete is rekening gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van de club.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.