Nee tegen Waerdse Tombe

De website van het wijkpänel.

Redacteur Alkmaar
Heerhugowaard

Zo’n driehonderd mensen hebben al een petitie ondertekend tegen het ombouwen van de Waerdse Tempel tot een crematorium. Dit als ruggensteun voor het keiharde ’nee’ tegen dat plan van gemeenteraad en college.

De petitie is een initiatief van het Wijkpanel Stad van de Zon. Dat vindt dat een uitvaartcentrum veel inbreuk maakt op de recreatieve functie van het Strand van Luna. De combinatie rouw en recreatie ziet het panel als confronterend, voor recreanten en omwonenden, maar zeker ook voor nabestaanden.

De bouw van een uitvaartcentrum met crematorium (dat nu al de bijnaam Waerdse Tombe draagt) is een wens van eigenaar Marcel Appelman die zijn Waerdse Tempel op 1 januari sluit. Hij heeft een deal met uitvaartbedrijf Monuta. Die wil het gebouw kopen en ombouwen. Daar is echter een wijziging voor nodig van het bestemmingsplan en daar wil zowel de gemeenteraad als wethouder Gretha Baijards niet aan meewerken.

Appelman en Monuta houden echter vol. ,,Misschien moeten we het plan toch nog wat duidelijker uitleggen’’, zo zei Appelman onlangs in deze krant. Woordvoerder Morgan de Jonge van het wijkpanel zegt dat de petitie juist daarom tot doel heeft om de politiek te ruggensteunen. Al heeft hij geen aanwijzingen dat raad of wethouder aan het weifelen of wankelen is.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.