Alkmaars buurthuis West wil nog lang niet dicht

Gerard van Engelen
alkmaar

Buurthuis ’West’ dicht? Mooi niet! Vrijwilligers, medewerkers en buurtbewoners gaan zich de komende tijd inzetten om de accommodatie open te houden als ’buurtonderneming’. De Hoef wordt uitgenodigd om dinsdag, woensdag of zaterdag te komen meepraten.

Buurthuis Alkmaar West bestaat al bijna 40 jaar en is een ontmoetingsplek en buurtactiviteitencentrum voor De Hoef. Er is een huiskamer, een jongerencentrum, een zithoek, een computerlokaal, een filmwerkgroep en er worden cursussen gegeven. Op 1 januari zou het buurthuis zijn functie kunnen verliezen. Bij verzorgingstehuis de Vleugels, aan de Selfhoutlaan, verrijst een nieuw Wijksteunpunt: de Alkenhorst. En twee buurthuizen in één wijk is niet te verkopen.

Daarom heeft een aantal vrijwilligers en betrokkenen een plan bedacht: buurtonderneming ’red het buurthuis’. Met hulp van veel vrijwilligers kunnen activiteiten georganiseerd worden waarbij de nadruk op de jongeren ligt, maar ook op oudere jongeren. ,,Die kunnen in het nieuwe wijksteunpunt niet uit de voeten omdat daar ouderenwoningen boven zijn’’, zeggen Linda Bloemendaal (tienerwerker), Terese van de Loo (actieve buurtbewoonster), Erica Dominicus (vrijwilligster) en Hernis Montanus (stichting buurtoverleg).

Ze willen zo snel mogelijk met de wijk om tafel. Daarom zijn er dinsdag (12-14 uur), woensdag (19-21 uur) en zondag (14-16 uur) bijeenkomsten belegd voor de buurt. Tijdens de bijeenkomst op zondag (21 oktober) wordt ook een enquete uitgedeeld om wensen en belangstelling te inventariseren.

Ideeën genoeg bij de werkgroep: cursussen in solliciteren, repareren, films maken, webwinkels opstarten. ,,Zolang het maar educatief, vormend en recreatief is’’, zeggen de initiatiefnemers.

Info en aanmelding via 065040990 of info@mp-partners.nl.

Zie ook http://tinyurl.com/8tjt5p2

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.