Weer Irish workers actief in Den Helder

Redacteur Den Helder
den helder

Er zijn wederom zogeheten ' Irish workers' actief in Den Helder en omgeving. Deze veelal Ierse klusjesmannen leveren broddelwerk voor hoge prijzen en zijn, voor je verhaal kunt halen, met de noorderzon vertrokken. Dat stelt de politie, die machteloos staat.

Jongens als Mike, Patrick en Antoni bieden deur tot deur diensten aan als schilderwerk, houtreparaties, timmerwerk en dakgootreiniging. 'Trap er niet in', is het dringende advies van de politie. Woordvoerder Menno Hartenberg: ,,Als politie kunnen we hier helaas niks mee, het is namelijk juridisch geen oplichting. Als er een scheur trekt in je nieuwe asfaltpad, de eerste keer dat je er op rijdt, dan is dat een civiele zaak. Een zaak tussen een dienstverlener en een ontevreden klant. Maar hij heeft de dienst wel geleverd.'' En ook een civiele zaak aanspannen valt niet mee. Achternamen ontbreken op hun gefröbelde visitekaartjes, een Nederlands gsm-nummer is de enige manier om met de werkmannen in contact te komen: goede kans dat als het de heren te heet onder de voeten wordt, dat nummer opgeheven blijkt en de mannen onvindbaar.

De Helderse Courant sprak ook met de twintigjarige Ierse werkman Patrick. Lees ook zijn verhaal in de Helderse Courant van zaterdag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.