Alleen turbines langs kanaal

zijpe

In Zijpe is hooguit langs het Noordhollands kanaal nog plaats voor een paar windturbines. Dat staat in het nieuwste Windbeleid Zijpe.

Het bouwen van windturbines elders in de polder, of opschalen van bestaande turbines, wordt drastisch beperkt of vrijwel geheel onmogelijk gemaakt. Liggende aanvragen maken nog nauwelijks kans. Waar het provinciaal bestuur van Noord-Holland vindt dat in de Noordkop, inclusief Zijpe, voldoende ruimte is voor windturbines, komt het windbeleid Zijpe met aanzienlijke beperkingen.

Voor- en tegenstanders van windturbines in Zijpe hebben met smart gewacht op het pas verschenen windbeleid. In deze gemeente hebben zij regelmatig scherp tegenover elkaar gestaan. Het heeft er zelfs toe geleid dat de raad Zijpe het jongste windmolenplan bij Burgerbrug heeft afgeblazen, puur vanwege de maatschappelijke onrust die het teweegbracht.

Tijdens de commissievergadering Zijpe op 1 december kunnen burgers opnieuw hun zegje doen over de bevindingen in het windbeleid. Op 7 december neemt de raad een besluit.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.