Kerstactie Voedselbank komt er weer aan

Redacteur Zaanstreek
Assendelft

De Voedselbank Zaanstreek doet voor de feestdagen een dringend beroep op streekgenoten en Zaanse bedrijven om vooral houdbare levensmiddelen te schenken aan de Voedselbank.

De schappen in het magazijn in Assendelft zijn nagenoeg leeg en er dreigt rond de feestdagen, wanneer de aanvoer beperkt is, een groot tekort. Zeker nu tegen de jaarwisseling wekelijks vierhonderd levensmiddelenpakketten nodig zijn om de ergste nood te ledigen.

De Voedselbank doet daarom opnieuw in december een beroep op streekgenoten om wanneer zij boodschappen doen ook wat producten voor de Voedselbank te kopen. Op de boodschappenbriefjes die inm de winkels worden uitgedeeld staan droge kruidenierswaren, zoals pasta rijst en sauzen, koffie en thee, vis in blik, groenten in glas en in blik, etc. De laatste worden vooral ’s winters uitgedeeld wanneer er beperkt verse groente is.

Er zijn drie supermarktdagen gekozen: donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 december. Deelnemende supermarkten zijn: Albert Heijn Hermitage, AH XL Vermiljoenweg, AH Westerwatering en Dirk van den Broek Westzijde Zaandam, in Dekamarkt Plein 13 en AH op het Marktplein in Wormerveer, bij Vomar in Saendelft, Dirk van den Broek in Oostzaan, Dekamarkt in Wormer en Albert Heijn in Krommenie (Rosariumplein). Levensmiddelen kunnen ook worden ingeleverd bij het kantoor van Dagblad Zaanstreek/De Zaankanter op de Westzijde 23 in Zaandam.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.