Pijnlijk verlies ADO’20 bij laagvlieger

Remco Tervoort
Hoofdklasse A

ADO’20 heeft zondag een verrassende nederlaag geleden. De Heemskerkers gingen met 3-2 onderuit bij laagvlieger Nieuwerkerk.

,,We hebben ons niveau niet gehaald. Nieuwerkerk was slimmer’’, luidde conclusie van ADO-trainer Thijs Sluijter. De oefenmeester dacht van te voren al dat zijn team een lastige middag tegemoet zou gaan tegen een ploeg die niets meer te verliezen heeft. Nieuwerkerk wist voor dit weekend pas een keer te winnen en houdt maar een ploeg onder zich op de ranglijst. Maar desondanks was ADO het aan zijn stand verplicht van dit team te winnen.

De Heemskerkers maakten in het natte en koude Nieuwerkerk aan den IJssel geen moment aanspraak op de overwinning. ADO, dat al snel Ted Amson verloor, werkte een snelle achterstand nog wel weg via een benutte strafschop van Edwin Dekkers, maar het wist de rust niet te halen met een gelijke stand. Kort na de gelijkmaker profiteerde Michel van Guldener van een fout van Marcel Huisman en hij schoot Nieuwerkerk opnieuw op voorsprong.

De thuisploeg verdubbelde al snel in de tweede helft de marge en beperkte zich daarna voornamelijk tot verdedigen. Sluijter probeerde met het inbrengen van Dennis de Wit en Sven Berntzen nog wel iets te forceren, maar de aansluitingstreffer van Berntzen viel te laat.

,,We zijn eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest. Normaal laten we de bal snel rond gaan en vinden we elkaar makkelijk in het veld, maar daar was nu geen sprake van’’, aldus Sluijter. ,,We verloren veel ballen en dat kostte veel kracht. Dit was een ongelukkige dag.’’

Sluijter ging al vroeg in de tweede helft wel over op een andere tactiek, maar ook de meer opportunistische speelwijze hielp ADO niet. ,,We hebben wel kansen gehad, maar dat geldt ook voor Nieuwerkerk. En we hebben er alles aan gedaan. We zijn alleen totaal niet in de wedstrijd gekomen.’’

ADO’20: Laan; Dekkers, Groen, Van Amersfoort, Boom (Berntzen); Amson (Klijbroek), Mazreku, Huisman; Neele, Keus en Kaya (De Wit).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.