Assistent-trainer vertrekt per direct bij Odin’59

Van onze verslaggever
Heemskerk

De assistent-trainer van het eerste team van Odin’59, legt per direct zijn functie neer. De IJmuidenaar was in oktober het beoogde doelwit van een door de politie verijdelde liquidatie bij de Heemskerkse voetbalclub.

Een stel leden van een Antilliaanse bende uit de Bijlmermeer stond de trainer daar in een auto op te wachten. Ze waren bewapend met een pistool dat was geladen met dumdumkogels; munitie met opengewerkte punten die openklapt zodra een doel wordt geraakt.

De politie wist de afrekening bij de voetbalclub te voorkomen. Volgens justitie hebben de bendeleden ook al eens eerder op de trainer staan wachten. Toen liepen ze hem mis, meldt Het Parool.

Tijdens verhoren zou de trainer aanvankelijk hebben ontkend dat hij het doelwit zou zijn van het moordplan. Later meldde hij toch mogelijk het doelwit te zijn vanwege zijn banden met topcrimineel Mink K..

Het bestuur van de voetbalvereniging noemt niet de liquidatiedreiging maar de berichtgeving in de media hierover de aanleiding van het vertrek van de assistent-trainer. Het bestuur wil de ’rust in de ploeg’ handhaven, schrijft het in een verklaring die zaterdagmiddag op de website is geplaatst. ’Zowel in het team zelf als in de club als geheel’.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.