Klikken

Michiel Snik

Michiel Snik© ROB, MARCEL

Michiel Snik

Klikt u ook wel eens? Waarna u denkt: dit kan wel eens dom zijn. Dan bedoel ik niet dat u anderen verlinkt, wat ook niet altijd slim is. Nee ik bedoel ergens op klikken op internet.

Zoals op Facebook, waar een volstrekt onbekende, zeer aantrekkelijke dame vriendjes met u wil worden. Nooit op klikken, want de dikke adder die daarbij onder het gras zit kan zelfs een blinde zien.

Dat zijn van die dames die meteen met je aanpappen en voor je het weet je portemonnee digitaal rollen. Collega klikte per abuis wel. Werd rood en vroeg zich vervolgens vooral af wat zijn vrouw van zijn slippertje zou denken. Gelukkig kun je op Facebook iemand ook ontvrienden.

Ik waarschuw mijn huisgenoten altijd voor mails van onbekenden waarin wordt gevraagd ergens op te klikken. Direct ongezien verwijderen, is mijn herhaalde waarschuwing.

Toen de KPN in correct Nederlands mij attendeerde op een onbetaalde rekening voor mijn mobieltje rook ik geen onraad. Het was een keurige mail, inclusief de mij bekende logo’s. Ik klikte. Stom!

Een virus maakte mijn documenten onleesbaar. Waaronder de vele ingevulde beoordelingen van mijn collega’s. Gelukkig had ik mijn aantekeningen over die beoordelingen nog. Fijn dat papier wel bestand is tegen klikken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.