Heemskerk wil meebetalen aan verbouwing culturele instellingen

Redacteur Kennemerland
heemskerk

De gemeente Heemskerk wil eventueel aanpassingen aan de Jansheeren en de Nozem en de Non betalen als die nodig zijn om een verhuizing van de Culturele Cirkel naar die twee accommodaties mogelijk te maken.

Het college schrijft dit in een brief aan de CDA-fractie in de gemeenteraad. De had vragen gesteld over de bezuinigingen op de (sociaal-) culturele organisaties Jansheeren, de Culturele Cirkel en de Oude Joseph (die de Nozem en de Non beheert). De drie moeten volgend jaar samen 60.000 euro inleveren.

Een (deel van de) oplossing van de problemen waarvoor de drie zich nu gesteld zien, is dat de Culturele Cirkel zijn activiteiten die nu plaatsvinden in de Harteheem, naar de Jansheeren en de Nozem en de Non verplaatst. De inkomsten van de laatste twee groeien doordat de Cirkel hen huur gaat betalen. Momenteel vindt onderzoek plaats naar de technische aanpassingen die mogelijk nodig zijn willen Jansheeren en de Nozem en de Non de Cirkel kunnen ontvangen.Desgevraagd wil het college niet vertellen wat de gemeente maximaal wil bijdragen aan die aanpassingen. ,,We maken die afweging wanneer duidelijk is wat er moet gebeuren en welk effect daarmee wordt bereikt.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.