Traditionele Spelemei is vooral voor iets jongeren

Foto Ella Tilgenkamp Fotografie

Redactie Waterland
Zuidoostbeemster

,,Mama, ik wil daarop, wil jij me duwen?’’ Even denkt het meisje na, om een tel later te besluiten: ,,Ik ga toch maar op het springkussen.’’

De airtrampoline is de nieuwste attractie in speeltuin De Spelemei in Zuidoostbeemster. Het gaat er gemoedelijk aan toe in de speeltuin aan het Middenpad in het dorp. Als de zomervakantie zijn hoogtepunt nadert, is het er behoorlijk rustig. De Spelemei is een traditionele speeltuin, vooral geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. Veel schommels op het terrein, maar ook een wip-wap, glijbaantje en een grote zandbak met genoeg schepjes voor iedereen. Maar ook een kabelbaan en een speeltafel om lekker aan te kliederen met water en zand. Het springkussen mag dan populair zijn, ook de zandbak doet het goed bij de kinderen.

,,De ene keer gaan we naar de Speelkraam in het Leeghwaterpark, de andere keer komen we naar De Spelemei’’, zegt een vader. ,,Vandaag is het wel erg stil. Ik dacht dat het wel drukker zou zijn.’’ Maar kennelijk zijn veel vaste bezoekers op vakantie. Toch ook wel lekker, die rust. Voor de ouders is er alle ruimte aan een van de picknicktafels op het terrein.

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht bij De Spelemei. Bij het ’smulraam’ is koffie en thee te krijgen, en voor de kinderen limonade, snoep, een ijsje of een zakje chips. Al kan het voorkomen dat het raam soms niet geopend is, waarschuwt de speeltuin op haar site. Dat hangt af van de oppasvrijwilliger.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.